Τεχνική υπεροχή …

ΔΕΝ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΣΑΙ από διακοπή ρεύματος.
Ο ηλιακός ανελκυστήρας βασίζεται για τη λειτουργία του στις μπαταρίες που διαθέτει. Αυτό σημαίνει ότι η απαραίτητη για την κίνηση ενέργεια είναι αποθηκευμένη σε αυτές και δεν υπάρχει ενδεχόμενο απώλειας της ενέργειας αυτής κατά τη διάρκεια της κίνησης. Συνεπώς δεν υπάρχει ενδεχόμενο εγκλωβισμού στον ανελκυστήρα λόγω απώλειας της ισχύος.
 

Δεν απαιτείται μηχανοστάσιο.
Όλα τα μηχανικά μέρη του ανελκυστήρα είναι τοποθετημένα μέσα στο φρεάτιο. Για το φωτοβολταϊκό σύστημα απαιτείται ένας χώρος για την τοποθέτηση των μπαταριών και του πίνακα ελέγχου, που συνήθως βρίσκεται στην κάτω ή την άνω απόληξη του φρεατίου. Γενικά όμως, για την καλύτερη λειτουργία και ευκολότερο έλεγχο του ανελκυστήρα, οι πίνακες ελέγχου και οι μπαταρίες να βρίσκονται σε κάποιο χώρο εύκολα προσβάσιμο, με σταθερή θερμοκρασία και χωρίς υγρασία. 

Δεν απαιτεί μεγάλο πυθμένα (200mm).
Η κάτω απόληξη του ηλιακού ανελκυστήρα αρκεί να είναι 200mm για την εγκατάσταση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί η κάτω απόληξη με σκάψιμο, τότε μπορούμε να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με τη δημιουργία ενός σκαλοπατιού.

Έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από το αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα είναι αρίστης ποιότητας και σταθερής τάσης. Το χαρακτηριστικό αυτό επιτρέπει την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής όλων των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, μηδενίζοντας τις βλάβες σε αυτά. Είναι αυτονόητο ότι έτσι προκύπτει και μειωμένο κόστος συντήρησης αφού δεν προκαλούνται ζημιές από το ρεύμα του δικτύου.

Δεν χρειάζεται τριφασική εγκατάσταση για τη λειτουργία του.
Στην εγκατάσταση ενός ανελκυστήρα σε μια οικοδομή είναι δεδομένο ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει να επιβαρυνθούν και με τη σύνδεση του ανελκυστήρα με το τριφασικό δίκτυο της ΔΕΗ. Αυτή η επιβάρυνση δεν υπάρχει στον ηλιακό ανελκυστήρα, γεγονός που τον κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό σε σύγκριση με τους τυπικούς ανελκυστήρες.

Έχει εξελιγμένους αυτοματισμούς .
Ο ηλιακός ανελκυστήρας είναι ο πρώτος ανελκυστήρας στον κόσμο που κάνει διαχείριση της απαιτούμενης ενέργειας για τη λειτουργία του. Έχει ειδικά ανεπτυγμένο λογισμικό για τη διαχείριση αυτή και η ευελιξία τους είναι αυτή που του δίνει ασύγκριτο πλεονέκτημα.
Best viewed with Google Chrome - Mozilla Firefox