Εφαρμογές

Νέες οικοδομές με «πράσινα» χαρακτηριστικά.
Στα πλαίσια του ΚΕΝΑΚ, οι νέες οικοδομές θα αξιολογούνται και για την εξοικονόμηση που έχουν στις ηλεκτρομηχανολογικές τους εγκαταστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι ο ηλιακός ανελκυστήρας θα αποτελεί πλεονέκτημα για την καλύτερη αξιολόγηση του κτιρίου.

Μεζονέτες.
Οι σύγχρονες μονοκατοικίες έχουν πλέον τουλάχιστον δύο επίπεδα εξυπηρέτησης, λόγω του κόστους της γης, με αποτέλεσμα να υπάρχει κατακόρυφη κίνηση μέσα στο σπίτι. Η κίνηση αυτή εξυπηρετείται σε πολλές περιπτώσεις από κλιμακοστάσιο, το οποίο δημιουργεί προβλήματα υγείας στη μέση και τα πόδια των ενοίκων. Ο ηλιακός ανελκυστήρας μπορεί να λύσει όχι μόνο αυτά τα προβλήματα αλλά και να προσδώσει και ποιότητα στην καθημερινή λειτουργία μέσα στο σπίτι.


Βιοκλιματικά κτίρια.
Τα βιοκλιματικά σπίτια είναι μια ειδική κατηγορία κατοικιών με υψηλές προδιαγραφές σε εξοικονόμηση ενέργειας.  Αποτελεί τεράστια πρόοδο για ένα βιοκλιματικό σπίτι να μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μηχάνημα όπως ο ανελκυστήρας χωρίς να θυσιάσει τις ενεργειακές του προδιαγραφές. Ο ηλιακός ανελκυστήρας είναι το μόνο ανυψωτικό προϊόν που μπορεί να ανταποκριθεί άριστα στις υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις τέτοιων κατοικιών.

Ξενοδοχεία.
Τα ξενοδοχεία είναι οι επιχειρήσεις που ανέδειξαν την αξία του ηλιακού θερμοσίφωνα σε παγκόσμιο επίπεδο. Πιστεύουμε ότι αυτά θα είναι που θα αναδείξουν και την αξία του ηλιακού ανελκυστήρα. Οι ανυψωτικές τους ανάγκες τους θερινούς ειδικά μήνες είναι το καλύτερο πεδίο εφαρμογής για ένα προϊόν όπως ο ηλιακός ανελκυστήρας. Τα ξενοδοχεία σαν επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ για να αποκτήσουν ένα προϊόν όπως ο ηλιακός ανελκυστήρας.

Επιχειρήσεις.
Πολλές επιχειρήσεις προσπαθούν να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα των εγκαταστάσεων τους και των γραφείων τους. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ για να αποκτήσουν ένα προϊόν όπως ο ηλιακός ανελκυστήρας.

Παλιές οικοδομές.
Οι παλιές οικοδομές στα αστικά κέντρα έχουν παλιούς μηχανικούς ανελκυστήρες οι οποίοι χρίζουν ανακατασκευής ή ακόμα και αντικατάσταση. Η τεχνολογία του ηλιακού ανελκυστήρα μπορεί με τους αυτοματισμούς του να τους προσδώσει υπεραξία και να τους κάνει πιο οικονομικούς στη λειτουργία τους. Όλοι αυτοί οι παλιοί ανελκυστήρες μπορούν να αναβαθμιστούν σε ηλιακούς ανελκυστήρες προσφέροντας όλα τα πλεονεκτήματα που αυτός διαθέτει.

Πεζογέφυρες που χρειάζονται ανελκυστήρα.
Υπάρχουν χώροι, όπως οι πεζογέφυρες, όπου είναι δύσκολο να έρθει τριφασικό ρεύμα του ηλεκτρικού δικτύου. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ηλιακός ανελκυστήρας αποτελεί ιδανική λύση στον πονοκέφαλο που προκαλεί η παροχή ρεύματος τέτοιων ανυψωτικών μηχανημάτων.

Περιοχές με αναξιόπιστο η μηδαμινό ηλεκτρικό δίκτυο.Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του ηλιακού ανελκυστήρα είναι, ότι σαν ενεργειακά αυτόνομη μηχανή, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού εκεί που το ηλεκτρικό δίκτυο δεν μπορεί να φτάσει ή υπολειτουργεί. Τέτοιες περιοχές είναι και τα νησιά όπου το ηλεκτρικό δίκτυο είναι προβληματικό ή δύσκολα προσβάσιμο. 
Best viewed with Google Chrome - Mozilla Firefox